You are currently viewing 30:romantiikka ja myötätunto

30:romantiikka ja myötätunto

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blog

Tässä blogisarjassa repsahtanut meditaatio-ohjaaja yrittää päästä takaisin rutiiniinsa, vastaamalla Winter Feast For The Soul -tapahtuman haasteeseen: 40 minuuttia päivässä 40 päivän ajan. 

Tämä kirjoitus tulee ulos ystävänpäivänä ja otan sen huomioon.

Olin aivan poikki koko päivän. Äiti soitti kello neljältä aamulla ja soittoja tuli pitkin päivää. Hän oli vihainen. Löi luuria korvaani. Sanoi inhoavansa minua, koska olen varastanut hänen kotinsa ja vienyt sinne vieraita ihmisiä.

Tilaan nyt taksin ja lähden kotiin, sano mitä sanot, hän ilmoitti.

Äiti on aina ollut ihana ihminen. Tällainen käytös tuntuu surkealta.

Päivä sujuu kuitenkin muuten hyvin. Otan käyttööni tekstieditointiohjelman nimeltä Scrivener. Sen avulla saan tekstejäni järjestetyksi. Istun koneella puoli yhteentoista.

Amerikassa ystävänpäivää kutsutaan Valentinuksen päiväksi. Pyhiä Valentinuksia on ollut monta mutta erään tarinan mukaan eräs Valentinus auttoi kristittyjä aviotumaan salaa. Keisari Claudius oli kieltänyt avioliitot, koska naimattomat miehet olivat parempia sotilaita. Valentinuksen kohtaloksi tuli marttyyrikuolema. Valentinuksen päivän juuret ovat kuitenkin roomalaisessa hedelmällisyysjuhlassa mutta paavi Gelasius julisti päivän pyhälle Valentinukselle omistetuksi.

Valentinuksen päivä on saanut romanttisen latauksen vaikka hyvällä syyllä voi kysyä, kuinka romanttisia avioliitot varhaiskeskiajalla olivat. Hedelmällisyyden juhliminen kuulostaa lihalliselta muttei kovin romanttiselta sekään. Ehkä Valentinuksen päivää voisi juhla elämän päivänä. Ja myötätunnon päivänä. Sitähän Valentinus osoitti vihkiessään ihmisiä salaa.

Oli miten oli, tärkeintä on, ettei tästäkään juhlapäivästä ota paineita. Jos vieressä ei ole juuri nyt kumppania, jonka kanssa olla romanttinen tai jos ei ole ystäviä, joiden kanssa juhlia ystävänpäivää, voi tämänkin päivän omistaa tärkeimmälle ihmiselle eli itselleen.

Omassa lähipiirissäni on jatkuvaa hankausta ja se väsyttää. Siksi aion tänään olla ajattelematta ketään muuta. En mieti kenenkään ongelmia enkä yritä ratkoa niitä. Keskityn voimaan hyvin. Muistutan itseäni siitä, etten voi elää toisten elämää, olivat he kuinka läheisiä tahansa.

Meditoin illalla 40 minuuttia. Se oli todellinen ystävyydenosoitus itselleni. Suosittelen!