Ihmeiden oppikurssi aloittelijoille

Hyvää vuoden 2021 ensimmäistä päivää!

Minun ei pitänyt tänään kirjoittaa mitään,  mutta satuin menemään Facebookiin, ja näin siellä ensimmäiseksi postauksen, jossa mainittiin Ihmeiden oppikurssi ja sain ajatuksen, joka tuntui melkein kehoitukselta.

Ihmeiden oppikurssi eli IOK on 365 päivää kestävä henkinen harjoitusohjelma ja monen ihmisen vuotuinen projekti, joka aloitetaan aina tammikuun ensimmäisenä päivänä.

Olen aloittanut sen monta kertaa ja jättänyt aina kesken. Kuten niin monet muutkin.

IOK on nimittäin aika raskas. Päädyn aina resistanssin tilaan tekstiä lukiessani. Luultavasti siksi, että se pakottaa minut ulos ajatusteni vankilasta.

Se ei neuvottele eikä ehdota vaan pakottaa.

Mutta tänään muistin, että on olemassa oikotie: Pam Groutin kirja The Course In Miracles Experiment.

Pam Grout on amerikkalainen self help-kirjailija, jonka jatkuva positiivisuus ärsyttää minua niin suuresti, että luen hänen jokaisen blogipostauksensa enkä koskaan deletoi niitä.

Siispä menin ja ostin Pamin kirjan ja päätin, että luen sen ja kirjoitan joka perjantai vuoden 2021 aikana mitä olen oppinut.

Tämä ei ole uudenvuodenlupaus (en usko niihin) vaan uudenvuoden tavoite.

Luulen, että tulen monta kertaa katumaan tavoitettani Pamin varmasti hyvin ärsyttävää kirjaa lukiessani mutta ei voi mitään.

Tavoite on nyt asetettu.

Lupaan kuitenkin yhden asian: Vaikka IOK on ilmeisesti itsensä Jeesuksen sanelema (ateistiselle psykologian tutkijalle), en tule kertaakaan mainitsemaan Häntä sen enempää kuin Jumalaakaan. Koska kuten Pam sanoo, nimillä ja käsitteillä ei ole mitään merkitystä. Tärkeintä on tapa, millä IOK koulii itsepäistä Egoamme.

Ja olen nähnyt sen toimivan joten haluan nyt kerrankin nähdä, mitä minulle tämän prosessin aikana tapahtuu..

Kutsun sinut siis mukaan matkalleni. Jos tunnet ihmisiä, jotka ovat uuden suunnan tarpeessa, vinkkaa tästä heillekin. Tähän junaan mahtuvat kaikki halukkaat.

Nyt alan lukea Pamin kirjaa ja toivotan teille kaikille insiproitunutta vuoden alkua.

P.S. Liity listalleni niin saat raporttini suoraan sähköpostiisi joka perjantai!