Kesä 2021 jää mieleeni paitsi pitkän helleputken, myös Florence Scovel Shinnin ansiosta.
Löysin Florencen mitä yllättävimmästä paikasta, etsiessäni tietoa aivan toisenlaisista asioista.
Päädyin katsomaan videota, jossa kerrottiin Florencen ajatuksista niin houkuttelevasti, että ostin siltä istumalta hänen kootut teoksensa, jotka olivat myynnissä Amazonissa muutamalla eurolla.
Ja sitten luin koko opuksen yhteen menoon.
Olen lukenut paljon uushenkisyyskirjoja ja itsehoito-oppaita eikä Florencen ajatuksissa ole mitään sinänsä uutta. Hänkin opettaa, että voimme vaikuttaa elämänkokemukseemme ajatuksillamme ja sanoillamme. Hän suosittelee voimalauseiden toistamista.
Menestys ei ole salaisuus. Se on systeemi.
Elämä on peliä, jonka säännöt on osattava.
Pelko on päälaelleen kääntynyttä uskoa.
Tässä muutamia Florencen ajatuksia.
Florence eroaa useimmista New Age- opettajista siinä, että hän johtaa metafysiikkansa Raamatusta. Hän puhuu Jumalasta ja Jeesuksesta, jonka vertauksia hän tulkitsee kristillisestä perinteestä poikkeavalla tavalla, uushenkisesti.
Florence esittää metafyysisia tulkintoja myös esimerkiksi elokuvista. Eräs sellainen on Disneyn klassikko, 1937 ilmestynyt Grimmin tunnettuun satuun pohjatuva piirroselokuva Lumikki ja seitsemän kääpiötä.
Florencen mukaan kysymyksessä oon romanttiseksi prinsessasaduksi verhoiltu henkisyyden oppitunti.
Näin Florence metamystifioi sadun elokuvaversiossa esiintyvät hahmot:
Paha äitipuoli: Alitajunnassa syntynyt negatiivinen ajatusmalli
Eläimet, jotka Lumikki tapaa metsässä: “hunchit” eli vaistot, jotka ohjaavat meidät pois metsästä. Florencen mukaan näitä vaistoja olisi aina noudatettava ja niihin olisi luotettava enemmän kuin järkeensä.
Kääpiöt: Meitä suojelevat voimat, jotka vaikuttavat sisimmässämme.
Prinssi: Elämämme jumalallinen suunnitelma. Kun me antaudumme sille, elämme elämämme onnellisina loppuun asti.
Florence kehottaa meitä heittämään pois sisällämme olevan katalan Äitipuolen tarjoamat omenat, jotka myrkyttävät mielemme, ja lähtemään Prinssin matkaan.
Eikö ole ihastuttavaa 💞.
Florence Scovel-Shinn muuten kuoli vuonna 1940, 69-vuotiaana. Hän oli varsinaiselta ammatiltaan kuvittaja ja siinä hyvin taitava.
Mutta henkisenä opettajana hän on mielestäni varsinainen lahjakkuus. Hänen kirjansa ovat täynnä tarinoita ihmisistä, jotka pyysivät häneltä apua ja neuvoja ja jotka niitä myös saivat.
Juuri havaitsin, että Florencen kirjat on suomennettukin. Niitä löytyy esimerkiksi Adlibriksesta.
Tutustu ihmeessä ja kerro sitten, mitä niistä ajattelet.