Pinkit Jeepit – Mitä olen oppinut synkronisaatioista?

Sairastuin koronaan ja olen siksi katsonut paljon Netflixiä, erityisesti sarjaa Manifest.

En paljasta sen juonta, sanon vaan, että Manifest käsittelee ihmettä ja siinä leikitään jopa jumalallisen väliintulon mahdollisuudella.

Sarjan ensimmäiset kolme tuotantokautta ovat hieman hitaita mutta minut ne saivat kuitenkin koukkuun. Tykkään siitä, miten Manifestissa etsitään vastauksia ihmeeseen tieteestä: fysiikasta, biokemiasta, lääketieteestä.

Tiedeihmiset joutuvat sarjassa jatkuvasti kuitenkin ällistymään. He todistavat ilmiöitä, joiden selittäminen pakottaa pohtimaan muita kuin materialistisen maailmankuvan tarjoamia mahdollisuuksia.

He alkavat hakea vastauksia myös muinaisista mytologioista, koska ne auttavat ymmärtämään ilmiöitä, ei vain tietämään niistä.

Manifestissa toistellaan usein, että kaikki liittyy kaikkeen.

Sarjan päähenkilöt saavat joltain korkeammalta tietoisuudelta mystisiä näkyjä (callings), jotka ohjaavat heitä ratkaisemaan heitä kohdanneen mysteerin.

Jumalallinen väliintulo kiinnostaa minua todella paljon. Uskon, että sitä tapahtuu vaikka ei ehkä aivan niin suoraviivaisesti kuin uskonnot ja uushenkisyysopit opettavat.

Ja vaikka sitä ei tapahtuisikaan, siihen uskominen on terveellistä. 

Ihmeellinen lomittuminen

Eräs lempijutuistani ovat mielekkäät yhteensattumat,  synkronisaatiot.

Synkronisaatio tarkoittaa erillisten kokemusten välisen yhteyden havaitsemista vaikka sitä ei todellisuudessa olisikaan.

Tyypillinen synkronisaatio on se, että ajattelee jotain henkilöä kun hän yllättäen ilmoittaakin itsestään.

Periaatteessa synkronisaatioille voi löytää tieteellistäkin pohjaa.

Kvanttifysiikan käsite lomittuminen (entanglement) on mitattavissa oleva ilmiö. Partikkelit voivat vaikuttaa toisiinsa vaikka ne sijaitsisivat aivan eri puolilla maailmankaikkeutta. Kukaan ei tiedä miksi ja miten mutta niin vain on.

Mutta tästä on vielä pitkä matka siihen, että Korkeampi tietoisuus kommunikoisi meille merkkien kautta.

Ja silti siihen uskominen, eli synkronisaatiotietoisuus, voimauttaa – tutkitusti. Carl Jung käytti ilmiötä hyväkseen työssään psykoanalyytikkona.

Vaaleanpunaiset Jeepit

Hauskimman kokemukseni synkronisaatioista olen kirjannut ensimmäiseen kirjaani.

Lyhyesti: olin pyytänyt korkeammalta voimalta saada nähdä vaaleanpunaisen Jeepin merkiksi siitä, että olen oikealla tiellä.

Kului kolme vuotta enkä nähnyt yhtään pinkkiä Jeeppiä vaikka asuin tuosta ajasta puoli vuotta Persianlahdella, jossa Jeepit ovat yleinen kulkuneuvo.

Kunnes sitten matkustin meditaatiokurssilleni Sedonaan, Arizonaan. Saavuin perille myöhään yöllä ja kun aamulla avasin hotellin oven, luulin seonneeni: koko paikkakunta oli nimittäin täynnä vaaleanpunaisia Jeeppejä.

Sedonassa toimii nimittäin matkailuyritys Pink Adventure Tours (ks. kuva yllä).

Ehkä kyse oli pelkästä sattumasta mutta sillä ei oikeastaan ole väliä. Merkki siitä, että olin oikealla tiellä auttoi minua lopettamaan jahkaamisen ja keskittymään siihen, mitä olin tekemässä.

Tiede ja henkisyys

Ja tässä tulemme siihen, miksi henkisyyden harjoittaminen on ihmiselle hyväksi. Se antaa voimaa – kunhan muistaa, että tiede on toistaiseksi luotettavin tiedon hankkimisen ja prosessoinnin systeemi vaikka se ei vielä voikaan selittää kaikkea. 

Oletko sinä saanut merkkejä? Tai kokenut synkronisaatioita? 

Kannustan kaikkia pysymään tarkkana. Synkronisaatioita alkaa nimittäin huomata, kun niitä osaa etsiä ja kun niitä löytää, elämästä tulee aika mielenkiintoista!