Yksi tunti riittää

Masennnusta käsittelevässä kirjassaan Lost Connections Johann Hari kertoo Amerikan alkuperäiskansojen miesten mielenterveysongelmista, joihin on syynä se, etteivät he reservaateissaan enää pääse metsästämään ja sotimaan. 

Ihmisluontoon kuuluu huippukokemusten etsiminen. Abraham Maslow tarkoitti huippukokemuksilla aidon läsnäolon hetkiä, sellaisia joita voi kokea esimerkiksi meditoidessaan.

Mutta me tarvitsemme myös toisenlaisia huippukokemuksia. Haasteita ja jännitystä. 

The Guardian-lehden mukaan elämme suurta irtisanoutumisaaltoa. Ihmiset rikkaissa maissa jättävät työnsä tehdäkseen asioita, jotka tuottavat heille läsnäolon kokemuksia.

Hyppy tuntemattomaan vaatii rohkeutta ja ehkä jopa hulluutta. Se on kuin benjihyppy huonolla köydellä. Köysi saattaa aivan hyvin katketakin. Koskaan ei voi tietää.

Urheiluun erikoistunut mentaalivalmentaja Garret Kramer sanoo kirjassaan The Path Of No Resistance, että muutoksen aika on silloin, kun sen huomaa tapahtuvan.

Pähkääminen ja pohtiminen ovat merkkejä siitä, että aika ei ole kypsä irtiotolle. Ne ovat merkkejä nykytilanteeseen kohdistuvasta vastustamisesta, eikä vastustamisen tila ole otollinen isojen ratkaisujen tekemiselle. Tästähän minä kirjoitin kirjanikin Vastustamaton.

Kaikki ratkaisut on parasta tehdä kirkkauden tilassa, kuten Esther Hicks opettaa.

Olen nykyään tavallisen elämän suuri fani. Tietynlainen ennalta-arvattavuus rauhoittaa. Se on hyvä paikka lähteä irroittelemaan, koska silloin voi keskittyä täysillä irroitteluun ja tehdä kaikessa rauhassa rohkeita vetoja, tarvitsematta samanaikaisesti sammutella tulipaloja ja estää taivasta putoamasta niskaan. 

Elämäänsä ei siis tarvitse laittaa kokonaan uusiksi, jotta voisi kokea huippukokemuksia. Steven Pressfield instasi tässä taannoin, että yksi tunti riittää. Yksi tunti on paljon.

Yhdestä tunnista voi aloittaa. 

Jos siis haaveilet irtiotosta ja muutoksesta, tee uusia juttuja tunti kerrallaan. Yhdestä tunnista tulee pian kaksi ja kahdesta saattaa tulla kahdeksan. 

Ja ennenpitkää oletkin tilanteessa, jossa huomaat elämäsi muuttuneen kokonaan. 

Jos siis haaveilet jonkun asian tekemisestä, aloita tänään. 

Ja jos et uskalla, ota yhteyttä niin tuuppaan sinut alkuun!

Haluan nimittäin nähdä, mihin pystyt, kun vain aloitat.

Tunti kerrallaan ⏰

Tiktok.

(Kuva: Wikimedia Commons)

ARKISTO: