Mitä olen oppinut Esther Hicksiltä?

Esther Hicks on amerikkalainen henkinen opettaja, joka kanavoi henkienergiaa nimeltä Abraham.

Tämä kuulostaa aina yhtä oudolta kun kirjoitan tai sanon sen.

Vielä oudommalta kuulostaa, että olen koukussa Estherin kanavointeihin.

Olen siis kultin jäsen.

Tässä olisi Skepsis-järjestön Facebook-ryhmässä nieltävää.

Mutta palataan Estheriin.

Tutustuin häneen kun aloin kiinnostua vetovoiman laista, noin kymmenen vuotta sitten. Olin silloin elämäni vaikeimmassa paikassa. Olin valmis tarraamaan mihin tahansa pelastusrenkaaseen pysyäkseni pinnalla.

Ajan myötä harkintakykyni on palannut ja se on erityisesti kirkastunut koronaepidemian myötä. En enää ehkä hurahtaisi niin helposti kuin aikoinani. Luotan nyt tieteeseen enemmän kuin ehkä koskaan vaikka luottamukseni myös maailman ikivanhoihin viisausperinteisiin kanavoituneeseen viisauteen on vahvistunut sekin. 

Toisaalta olen kyllä iloinen, että hurahdin vetovoiman lakia opettavaan ja valtavan suosittuun Esther Hicksiin, vaikka monet pitävät häntä huijarina.

Mihin Estherin valtava suosio perustuu?

No, maailmassa on tietysti kaikenlaisia ja toinen toistaan hullumpia kultteja, joten ei tietenkään ole ihme, että kultti, joka lupaa kaikille kaikkea, on suosittu.

Mutta on Estherissä muutakin.

Hän menee kanavoidessaan jonkinlaiseen transsiin, joka muuttaa hänen persoonaansa. Hänestä tulee huumorintajuinen, nokkela ja sanavalmis. Hän vastaa ihmisten kysymyksiin sellaisella kirkkaudella ja selkeydellä, että sitä on vaikea käsittää. En ole koskaan kuullut hänen jäävän sanattomaksi.

Youtubesta löytyvät lukuisat videot osoittavat tämän.

Mikä, kuka tai ketkä Abraham on/ovat?

En tiedä.

Paras arvaukseni on, että Estherin Abraham-viisaus kumpuaa sieltä, mistä kaikkien meidän viisautemme kumpuaa: alitajunnasta.

Eli samasta varastosta kuin taide, tiede, kirjallisuus, musiikki.

Abraham-tilassa ollessaan Esther on flowssa, eli kuten minä tätä tilaa kutsun, huminassa.

Se on ihana läsnäolon ja kirkkauden tila.

Esther/Abrahamin videoita on nostattavaa kuunnella. Mielialani kohoaa kun vain kuulenkin Estherin äänen.

En ole koskaan ostanut yhtäkään heidän kirjaansa enkä ollut yhdessäkään heidän seminaareistaan enkä siis ole maksanut mitään Estherin kuuntelemisesta, joten kyseessä on ilmaishuvi, josta on myös paljon hyötyä.

Mitä Esther opettaa?

Periaatteessa Estherin Abrahamismi on vetovoiman lakia. Saat (manifestoit) sen, mikä vastaa omaa värähtelytaajuuttasi. Kun taajuutesi on korkea (olet ns hyvässä hapessa), unelmasi toteutuvat. Elämä on helppoa ja soljuu itsekseen.

Värähtely on vetovoiman lain ehkä tärkein käsite. Ja sehän on totta, että olemme kaikki energiaa. Ihminen värähtelee noin 7,5 herzin taajuudella. Myös ajatuksemme ovat mitattavissa olevia sähköimpulsseja. Kaikki tässä maailmankaikkeudessa vaikuttaa kaikkeen, koska olemme samaa energiakenttää.

Edellisessä blogissani pohdiskelin vetovoiman lakia, joten en nyt puutu siihen sen enempää. Jatkan kyllä vielä sitäkin pohdintaani, sillä ilmiö vaatii perusteellista analyysiä, enkä vielä ole kuin raapaissut sen pintaa.

Tässä pohdiskelen kuitenkin nyt niitä käsitteitä, joita olen oppinut Esther Hicksiltä ja jotka olen todennut hyödyllisiksi, aivan riippumatta siitä, uskonko Universumin haluukkuuteen toteuttaa unelmiani vai en.

Linjaus (alignment) on eräs tällainen käsite.

Esther/Abraham korostavat jatkuvasti, että kun olemme linjauksessa eli sopusoinnussa itsemme ja maailmankaikkeuden kanssa, elämä soljuu vaivattomasti ja olomme on hyvä.

Linjaus on vastakohta resistanssille eli vastustamiselle, jonka senkin olen kokenut niin hyödylliseksi käsitteeksi, että kirjoitin siitä kirjan Vastustamaton.

Abraham puhuu usein myös korkeammasta minästä (higher self), johon me linjauksessa ollessamme olemme yhteydessä.

Korkeampi minä on Egon, eli ajattelevan mielemme, vastavoima. Kun olemme yhteydessä Egoomme emmekä korkeampaan minäämme, voimme huonosti ja olemme onnettomia.

Korkeampi minä on minusta hyvä työhypoteesi vaikkei sellaista todella olisikaan olemassa. On mukavaa ajatella, että kun alennun alhaisiin ajatuksiin ja toimin muita kohtaan epäystävällisesti, asialla on Egoni ja että minussa on edustavampikin puoli.

Ehkä kiehtovin Abrahamismin käsitteistä on kuitenkin Vorteksi. Se on eräänlainen varasto, jossa haaveidemme kaikki kohteet ovat jo olemassa energiamuodossa. Se muistuttaa hieman Platonin ideamaailmaa.

Abrahamin mukaan pääsemme vorteksiin, käsiksi uneksimiimme asioihin, kun värähtelytasomme vastaa vorteksin taajuuksia. Näin käy silloin, kun olemme täysissä sielunvoimissa, inspiroituneita ja innostuneita, linjauksessa ja yhteydessä Korkeimpaan minäämme emmekä estele elämää tapahtumasta.

Vorteksia on mukava ajatella vaikkei siihen uskoisikaan.

Ajatus, että haluamani asia on jo olemassa edes jossain, on innostava ja kannustaa sitä tavoittelemaan. Kokemukseni mukaan on paljon tuloksellisempaa lähteä tavoittelemaan unelmiaan yltäkylläisyyden kuin puutteen näkökulmasta ja keskittyä mahdollisuuksiin enemmän kuin uhkiin. Näinhän esimerkiksi Eckhart Tolle opettaa.

Vorteksi on hyödyllinen mielikuva tässä suhteessa.

Abraham ei puhu Jumalasta vaan käyttää sanaa, jolle ei tässä yhteydessä ole täsmällistä suomenkielistä vastinetta, Source. Se on kaiken alku ja kaiken liikkeelle paneva voima. Source-energia on puhdasta rakkautta. Se ei ole persoona eikä hahmo vaan jotain sellaista, johon saamme linjauksessa ollessamme yhteyden, kuin Voima Star Wars-elokuvissa.

Myös Source on minusta käyttökelpoinen käsite.

Abrahamismin mukaan olemme täällä fyysisessä todellisuudessa yhteissunnittelemassa (co-create)maailmankaikkeutta Source-energian kanssa. Jokainen haaveemme ja kaipuumme kohde on meidän panoksemme maailmankaikkeuden laajentamiseksi. Mitään unelmaa ei siksi pitäisi hylätä. Ne ovat kaikki arvokkaita ja ansaitsevat tulla toteutetuiksi, ei meidän itsemme vaan koko maailman takia.

Minsta tämäkin on ihana ajatus!

Ehkä parasta Estherissä kuitenkin on hänen Abraham-tilansa hurmaavuus. Hän – tai he – riisuvat aseista paatuneimmankin skeptikon. Jos ei muuta niin Abrahamismi on hyvää henkisyysviihdettä. Se ei haasta eikä jää vaivaamaan vaan menee alas kuin suklaamousse ja tekee olon onnelliseksi.

Kokeile itse, jos et ole vielä kokeillut. Mene Youtubeen ja kirjoita hakulaatikkoon Abraham Hicks. Esimerkiksi tällä videolla pääset alkuun.

Kuuntele sitten tämä ohjattu meditointiharjoitukseni, joka valmentaa sinua asennoitumaan haaveisiisi rakentavasti ja uteliaasti ja ilman minkäänlaista vaatimusta uskoa mihinkään muuhun kuin siihen, mitä on.