You are currently viewing 26.päivä:muistot ja muutokset

26.päivä:muistot ja muutokset

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blog

Tässä blogisarjassa repsahtanut meditaatio-ohjaaja yrittää päästä takaisin rutiiniinsa, vastaamalla Winter Feast For The Soul -tapahtuman haasteeseen: 40 minuuttia päivässä 40 päivän ajan. 

Meditoin aamulla heti herättyäni 20 minuuttia. Sitten ryhdyn tekemään töitä. Puhun muutaman puhelun ja kirjoitan sähköpostin. Edistän uuden firmamme asiaa. Välttelen kuitenkin kirjan käsikirjoitukseen palaamista. Miksi? Se on hyvä kysymys. Olen kuullut, että kirjoittajat vitkuttelevat ja välttelevät työntekemistä, koska pelkäävät tekstinsä olevan huono. Se saattaa olla totta.

lltapäivällä ryhdyn kuitenkin hommiin. Saan jotain tehdyksi. Viiden jälkeen lähden katsomaan äitiä. Meditoin metrossa Puotilasta Rautatientorille. Metromeditointi on hyvin suositeltavaa. Se on hyvä vaihtoehto kännykän räpläämiselle. Mieli tasoittuu ja rauhoittuu eikä tarvitse todistaa sitä, mitä ympärillä tapahtuu.

Kävelen Rautatientorilta Lauttasaareen.

Olen äidin luona puoli kahdeksaan. Juttelemme siten kuin äidin kanssa jutellaan, kerraten samoja asioita uudelleen ja uudelleen. Hän haluaa tietää, oliko hänellä onnellinen elämä. Hän ilahtuu kuullessaan, että hänellä oli onnellinen avioliitto ja että hänen miehensä todella rakasti häntä. Hän ei muista siitä mitään. Ajattelen, että muistamattomuus voi olla armeliastakin mutta olisi hyvä sentään muistaa hyvät asiat.

Jokaisella pitäisi olla joku, joka palauttaisi mieleen pelkkiä hyviä asioita ja jättäisi huonot asiat unholaan. Minä olen äidille nyt se ihminen. Minä olen hänen muistinsa. Se on vaativa tehtävä.

Peittelen äidin nukkumaan ja kävelen Lauttasaaresta Kaisaniemeen. Tuntuu, että se on riittävä määrä kävelyä tälle päivälle. Käyn kaupassa ja huomaan, että kasvissyönti on nyt todellakin lyönyt läpi. Kauppojen valikoimissa on paljon kasvisvaihtoehtoja ja jopa kokonaisia hyllyjä, jotka on omistettu niille, jotka eivät syystä tai toisesta halua syödä eläinperäistä ruokaa.

Mikä tämän muutoksen on yhtäkkiä aiheuttanut?

Maailmassa tapahtuu pinnan alla jatkuvasti muutoksia, joita emme huomaa, ennenkuin niistä on tullut näkyviä.