You are currently viewing 27.päivä: pullaa ja porkkalaa

27.päivä: pullaa ja porkkalaa

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blog

Tässä blogisarjassa repsahtanut meditaatio-ohjaaja yrittää päästä takaisin rutiiniinsa, vastaamalla Winter Feast For The Soul -tapahtuman haasteeseen: 40 minuuttia päivässä 40 päivän ajan. 

Tästä tulee erikoinen päivä.

Se alkaa bloggaamisella ja Skype-palaverilla. Suunnittelemme uuden yrityksemme kehittämistyöpajaa, joka järjestetään hiihtolomaviikolla Inarissa. Palaverimme ovat aina pitkiä ja perusteellisia. Niin tämäkin.

Olen liittynyt Rauhankone-projektiin, jonka tarkoituksena on dokumentoida keinoälytutkija Timo Honkolan elämäntyö jälkipolville. Hän sairastaa pahanlaatuista aivokasvainta. Suunnitteilla on ainakin kirja ja dokumenttielokuva. Käyn työnjaosta keskustelua Rauhankoneen facebook-ryhmässä. Ilmoitan, että voin ainakin kääntää tekstejä englanniksi, jos ei muuta. Haluan ehdottomasti olla mukana tässä, sillä keinoäly, tietoisuus- ja aivotutkimus kiinnostavat minua valtavasti.

Iltapäivällä poikani lähtee työhaastatteluun ja sieltä palatessaan ilmoittaa, että voi aloittaa työt maanantaina. Istumme hetken tyrmistyneinä uutisesta. Poika oli jo luopunut toivosta saada elämäänsä järjestykseen ja sitten se tapahtui yhtäkkiä, odottamatta.

Ryhdyn leipomaan pojan pyynnöstä laskiaispullia. Kolme kertaa joudun kesken leipomisen vastaamaan puhelimeen. Äiti haluaa kerta toisensa jälkeen kuulla, miten kauan hän voi olla siellä missä hän nyt on (palvelutalossa) ja milloin hänen pitäisi lähteä kotiin (joka on ollut viimeiset viisi vuotta palvelutalossa). Minua alkaa yhtäkkiä hirvittävästi väsyttää. Saatuani pullat leivotuiksi, ilmoitan muille taloni asukeille, että vetäydyn hetkeksi omiin oloihini.

Sytytän huoneessani kynttilän ja menen sängylle makaamaan. Minulla on tarve poistua näiltä taajuuksilta. Kuuntelen hypnoosiäänitteen ja vajoan armeliaaseen uneen. Ennen nukahtamistani kuulen naurua keittiöstä. Se tuntuu mukavalta. Pullani ovat tehneet ihmiset iloisiksi.

Herättyäni on jo ilta. Syön ruusukaalia ja tekemääni porkkalaa eli vegaanista kylmäsavulohikorviketta. Se on niin älyttömän hyvää, että jaan reseptin täällä. Olen nimittäin kehittänyt reseptistä oman helpomman versioni.

Ilta kuluu tietokoneella. Katson Netflixistä elokuvan, joka on hieman masentava. Oloni on apea. Päivä tuntuu menneen hukkaan. Ongelmani on valtava tiedonhaluni,  joka vetää minut Internetin-ihmemaailmaan ja kun sitten olen siellä, eksyn helposti sivuraiteille.

Muistan lukeneeni tutkimuksesta, jonka mukaan tietokoneella surffaaminen ja TV:n katsominen tekee ihmisen onnettomaksi. Paljon parempi ratkaisu olisi harjoittaa henkisyyttä, tavalla tai toisella. Vaikka kello on jo lähes 23, päätän mennä meditoimaan. Meditoin 40 minuuttia. Olo paranee.

Kun katsoo ulos, nukkuu ja kun katsoo sisälle, herää, sanoi Jung. Hän oli aivan oikeassa. Päätän kääntää katseeni sisäänpäin.

——————————————————————————————————————

Tässä blinikauden kunniaksi helppo porkkalan ohje:

3-4 lihavaa porkkanaa
1-2 tl suolaa (mieluiten Himalajan ruusua)
2 tl nestemäistä savuaromia
1 tl valkoviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä

Kuori porkkanat ja höylää ne suikuloiksi juustohöylällä. Laita ne uunipellille leivinpaperin päälle, sekoita mukaan n. 2 rkl öljyä ja 1-2 tl suolaa. Kypsennä n. 15 minuuttia 200 asteessa. Kaada kulhoon, sekoita sekaan savuaromi, etikka ja 1 rkl öljystä. Anna maustua muutama tunti.