Hyvää sielujuhlan 11.päivää!

Miten Salli (eli sisäinen viisautemme) oikein kommunikoi? Tulevatko hänen viestinsä esimerkiksi kehon tuntemusten kautta? Ajatuksemmehan eivät ole hänen puhettaan. Ne tulevat AINA Einon (Ego) suusta.

Ajatuksista seuraa tunteita eivätkä nekään ole Sallin viestejä. Ne tulevat ja menevät. Esimerkiksi masentuneeksi itsensä tunteva voi kokea, että hän on masentunut koko ajan mutta sehän ei ole totta. Mikään tunne ei ole pysyvä. Tunteet vaihtuvat jatkuvasti.

Sanotaan, että tunne kestää enintään 90 sekuntia. Tai että meillä on 90 sekuntia aikaa päästää irti tunteesta, jonka jokin ajatus on laukaissut. Jos emme päästä, jäämme siihen jumiin. Toistamme sen taustalla olevaa ajatusta mielessämme yhä uudelleen ja uudelleen. Ja kärsimme.

Paras keino epämiellyttävän tunteen vallatessa on odottaa, että se menee ohi. Sillä se menee kyllä ellei siihen takerru.

Tunteiden lisäksi meillä on kehollisia aistimuksia.

Mielemme ja kehomme ovat niin syvässä yhteydessä toisiinsa, että voi olla vaikeaa erottaa kehonsa viestejä ajatuksistaan. Kehomme kuitenkin viestii meille jatkuvasti. Nälkä on signaali ravinnon tarpeesta ja kipu on signaali elimistön häiriötilasta. Väsymys on signaali levon tarpeesta.

Kehon viestien kuuleminen vaatii hieman treenausta sillä me olemme tottuneet olemaan kiinnittämättä huomiota siihen, miltä meistä todella tuntuu. Kun meillä on kipuja, otamme kipulääkettä. Kun olemme väsyneitä, juomme kahvia. Yhteiskuntamme edellyttää meiltä jatkuvaa toimintakykyä.

Mutta kukaan meistä ei ole jatkuvasti toimintakykyinen.

Hyvää treenausta on hakeutua hiljaisuuteen kuuntelemaan tuntemuksiaan. Esimerkiksi meditoidessaan voi kysyä, miltä minusta todella tuntuu. Miltä tuntuu olla minä? Mitä minussa tapahtuu? Ja sitten antaa vastausten tulla, omaan tahtiinsa, pakottamatta.

Huomion kohdistaminen kehon tuntemuksiin on eräs tapa saavuttaa se ”valppaan levollisuuden” tila, jossa ihminen meditoidessaan on. Se on eräs keino ohjata huomio pois ajatuksistaan.

Kuunnellaan siis itseämme. Ei ajatuksiamme eikä niistä seuraavia tunteita, vaan kehomme tuntemuksia. Sekin on tapa vähitellen päästä yhteyteen Sallin kanssa.