Kutsutaan Ganesha paikalle

Hyvää sielujuhlan 33. päivää!

Viime aikoina on tapahtunut kaikenlaista ja monenlaista on meneillään. Ajattelin, että tämän perjantain haluaisin rauhoittaa ja viettää hiljaisuudessa.

Mieleeni muistui sähköposti, jonka sain ystävältäni Anna Marialta jokin aika sitten. Siinä oli linkki hinduhymniin, jossa toistellaan Ganesha -mantraa.

Muistin, että se oli hyvin rauhoittava hymni ja etsin sen sähköpostistani. Havaitsin, että Anna Maria oli lähettänyt sen täsmälleen kaksi vuotta sitten, helmikuun 16. päivä 2016, päivää ennen ensimmäisen kirjani julkistamisjuhlaa.

Ganesha on elefanttipäinen hyvän onnen, viisauden ja älykkyyden jumala.

Hindujen jumalasysteemiä on länsimaisen hieman vaikeaa ymmärtää mutta eräs tapa on ajatella, että he uskovat suureen mysteeriin Brahmaniin, joka on niin salattu, ettei Häntä voi oikein lähestyä. Brahmanilla on siksi apulaisia, jumalhahmoja, joille voidaan jutella ja joita voidaan rukoilla ja joita voidaan hädässä ajatella.

Ganesha on näistä tärkeimpiä.

Anna Marian lähettämässä hymnissä pyydetään Ganeshaa poistamaan esteet menestyksemme tieltä.

Kuuntelin hymnin äsken ja aion kuunnella sen uudelleen. Linkki siihen löytyy tästä: https://youtu.be/E5pPOdHXm48

Jos hinduhymnin kuunteleminen arveluttaa sinua, kehoitan kuitenkin kokeilemaan. Hindulaisuus on hyvin joustava uskonto, joka on sovitettavissa muihinkin uskontoihin. Historia tuntee kristittyjä munkkeja, jotka ovat olleet myös hinduja ja joogeja, kuten esimerkiksi Bede Griffiths.

Ehdotan, että vetäydyt tänään kymmeneksi minuutiksi omiin oloihisi ja annat Ganeshalle mahdollisuuden poistaa esteet menestyksesi tieltä.

Samalla lähetän terveisiä Anna Marialle! Kiitos, että jaoit tämän hymnin kanssani.