Ylös, pissalle ja meditoimaan

Hyvää sielujuhlan 38. päivää!

Jotkut ihmiset ovat aamu- ja jotkut illanvirkkuja. Minä en ole kumpaakaan. Rakastan nukkumista enkä koskaan tunne saavani nukkua tarpeeksi.

Kun Luca tuli meille, minun oli opittava uusille tavoille. Se herättää minut yleensä ensimmäisen kerran neljältä. Viimeistään kuudelta on lähdettävä lenkille. On sunnuntaiaamuja, jolloin minä ja Luca kävelemme tyhjillä kaduilla kello viisi.

Tämän pitäisi olla kauheaa kaltaiselleni unikeolle, mutta ihme ja kumma: ei se olekaan. Luca on ollut meillä puolisentoista kuukautta. Olen oppinut nauttimaan aikaisista aamuista. Olen nähnyt ihmeellisiä asioita, kuten timantteja hangilla. Olen kuullut lintujen laulua.

Omanissa asuessani egyptiläinen kollegani nousi rukoilemaan joka päivä noin klo 5. Hän sanoi Jumalan olevan silloin lähinnä meitä.

Sufirunoilija Jelaluddin Rumi on kirjoittanut, että tietoisuutemme tarvitsee kehittyäkseen neljäkymmentä varhaista aamua. Siksi sielujuhlakin kestää 40 päivää.

Paras meditointihetki on juuri heräämisen jälkeen, kun aivot ovat vielä hieman theta-taajuuksilla. Ylös, pissalle ja meditoimaan, neuvoo Deepak Chopra.

Jos inhoat aamuja, kehoitan sinua jonain vapaapäivänäsi heräämään todella aikaisin. Voit mennä takaisin nukkumaan mutta vietä edes lyhyt hetki ihmetellen sitä lupausta, joka uuteen päivään sisältyy.