You are currently viewing 12. päivä: uni

12. päivä: uni

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blog
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Tässä blogisarjassa repsahtanut meditaatio-ohjaaja yrittää päästä takaisin rutiiniinsa, vastaamalla Winter Feast For The Soul -tapahtuman haasteeseen: 40 minuuttia päivässä 40 päivän ajan. 

Aamumeditaatio jää väliin koska herään liian myöhään. En soimaa itseäni siitä. Vapaana kirjoittajana ja yrittäjänä minulla on vapaus aloittaa työpäiväni silloin kun haluan. En käytä herätyskelloa ja olen havainnut olevani kova nukkumaan. Tunnen siitä joskus syyllisyyttä, mutta toisaalta olen tietoinen siitä, että länsimaissa ihmiset yleensä kärsivät unen puutteesta. Afrikassa ja Vanuatulla asuessani opin ottamaan rennosti koska elin keskellä rentoa kulttuuria. Paikallisilla ihmisillä ei ollut koskaan kiire mihinkään eikä varsinkaan töihin.

It takes a long time in Vanuatu for nothing to happen, meillä ulkomaalaisilla oli tapana huokailla paikallista hidastelua seuratessamme.

Kärsin vuosia unettomuudesta mutta nykyisin nukun hyvin ja paljon. Meditointi on siinä selvästi auttanut. Uskon, että meidän pitäisi aina noudattaa kehomme vaatimuksia. Minusta tuntuu, että tarvitsen paljon unta. Siispä nukun.

Näin hiljattain Alzheimer-tautia käsittelevän dokumentin. Eräs tutkija kertoi, että on löydetty yhteys unen puutteen ja Alzheimerin välillä. Syvässä unessa nimittäin aivoista poistuu haitallisia molekyylejä, jotka kertyvät sinne valvetilassa. Näitä molekyylejä on löydetty muistisairaiden potilaiden aivoista.

Otan siis nukkumiskykyni lahjana. Olen kiitollinen, että pystyn nukkumaan ja aion nukkua vastakin juuri niin paljon kuin nukuttaa.

Vien äidin Pakilaan dementiakotiin.Paikka vaikuttaa paremmalta kuin pelkäsin. Äiti jää sinne ilman ongelmia. Käymme pojan kanssa hyvällä lounaalla Arabianrannassa sijaitsevassa Dylanissa. Ajamme kotiin ja ryhdyn kirjoittamaan. Kestää tovin ennenkuin pääsen kirjoitusvirtaukseen. Se keskeytyy liian usein vierailuun uutissivuilla, joissa käyn lukemassa viimeisimmät Trump-uutiset. Minulla on tarve osallistua globaaliin kauhisteluun, joka velloo Trumpin presidenttiyden ympärilä.

Istun koneella puoli yhteentoista asti ja havaitsen meditaation unohtuneen. Päätän meditoida kellonajasta huolimatta, 40 minuuttia. Sen jälkeen olo on hieman rauhaton enkä pääse heti uneen. Tiedän, ettei ole hyvä meditoida juuri ennen nukkumaan menemistä sillä se saattaa virkistää. Nukahdan kuitenkin melko pian ja nukun sikeästi aamuseitsemään.