You are currently viewing 23.päivä: saamelaiset

23.päivä: saamelaiset

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blog
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Tässä blogisarjassa repsahtanut meditaatio-ohjaaja yrittää päästä takaisin rutiiniinsa, vastaamalla Winter Feast For The Soul -tapahtuman haasteeseen: 40 minuuttia päivässä 40 päivän ajan. 

Päivä alkaa pitkällä Skype-palaverilla, jossa valmistellaan tulevaa workshoppia. Sen jälkeen meditoin 40 minuuttia. Pitkä meditointi sopii minulle parhaiten, olen tämän haasteen aikana havainnut. Sen aikana ehdin rauhoittua kokonaan. Taajuudet muuttuvat. Pystyn katselemaan elämää rauhallisemmasta paikasta. Tapahtumien, tunteiden, ajatusten ja minun välilleni jää tilaa.

Meditoinnin jälkeen lähden Kansallisarkistoon saamelaisten kansallispäiväjuhlaan. Saamelaiset ovat nykyisin paljon mielessäni, koska olemme perustamassa uutta yritystä, jonka keskuspaikka on Inarissa. Tilaisuudessa opin, että saamenpukun on pohjoissaameksi gákti. Se tehdään aina kantajalleen ja siksi saamelaisten on vaikea hyväksyä sen käyttämistä rekvisiittana kaupallisissa tarkoituksissa.

Tapaan tilaisuudessa Pariisissa asuvan muotisuunnittelijan, joka on lukenut kirjani ja kehuu sitä kovasti. Hän ehdottaa sen kääntämistä englanniksi. Tätä asiaa on mietitty aikaisemminkin ja lupaan ottaa asian esille kustantajan kanssa.

Kävelen Rauhankadulta Kalasatamaan tuulisessa pakkassäässä. Tunnen ihmeellistä rauhaa.

Nukahdan kuun paistaessa kattoikkunasta.