You are currently viewing 7.päivä: tahdottomuus

7.päivä: tahdottomuus

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blog
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Tässä blogisarjassa repsahtanut meditaatio-ohjaaja yrittää päästä takaisin rutiiniinsa, vastaamalla Winter Feast For The Soul -tapahtuman haasteeseen: 40 minuuttia päivässä 40 päivän ajan. 

Herään noin kahdeksalta ja meditoin 20 minuuttia.

Eilen katsoin videon, jossa puhui kuolemanrajakokemuksen kokenut nainen. Hän oli joutunut kajakkionnettomuuteen ja ajautunut kallionkielekkeen alle jumiin. Hän oli ollut veden alla ehkä jopa 20 minuuttia ennenkuin hänet saatiin pinnalle. Nainen kertoi jossain vaiheessa tajunneensa, että hänen tilanteensa oli toivoton ja että hän mitä todennäköisimmin kuolisi. Hän toisteli sanoja ”Tapahtukoon sinun tahtosi”. Hän siis antoi periksi.

Videolla nainen kertoo, että kun hän jätti kohtalonsa kirjaimellisesti Herran huomaan, hän samalla hetkellä vapautui kaikesta pelosta. Ja kun niin kävi, joku suurempi voima otti hänestä kiinni. Hän pelastui.

Kokeilin aamulla Tapahtukoon sinun tahtosi -mantraa. Sitä suosittelee myös Deepak Chopra. Mantralla on kirkolliinen kaiku mutta tosiasiassa siinä on kyse yhdestä voimallisimmista asioista, jonka ihminen voi tehdä: antautumisesta.

Saat sen, mistä luovut.

Kun luopuu, lakkaa kamppailemasta ja vastustelemasta. Vastustelu on yksi isoimmista kärsimyksen syistä.

Olen nyt kokeillut tätä jonkin aikaa: kun lausuu maagiset sanat Tapahtukoon sinun tahtosi, olo kevenee hetkessä.

Kokeilkaapa!

Meditoin illalla vain 20 minuuttia koska olen hieman myöhässä aikataulustani. Lähden sen jälkeen katsomaan äitiäni. Autan äidin suihkuun ja peittelen nukkumaan, kuin pienen lapsen. Hän on 90-vuotias. Luemme iltarukouksen, joka on äidille tärkeä. Hän toistelee usein sen sanoja ”jos sijaltain en nousis/ taivaaseen ota tykösi”. Hän on jo pitkään ollut valmis lähtemään.

Kävelen palvetalosta Lauttasaaresta Kaivopuiston kautta Rautatientorille. Kävely tekee hyvää.

Illalla lähden tuttavani blues-keikalle Leppävaaraan.  Blues on lempimusiikkiani. Se on synkästä pohjavirrastaan huolimatta jotenkin vapauttavaa. Elämä ei aina suju suunnitelmien mukaan. Se on arvaamaton. Mysteeri. Ja siksi loputtoman kiinnostava seikkailu.