Älä lupaa mitään!

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blog
  • Artikkelin kommentit:2 kommenttia

Nyt on aika tehdä hyviä päätöksiä. Näistä ensimmäinen on tämä:

Älä tee uudenvuoden lupauksia. Ne on, kuten me kaikki tiedämme, tarkoitettu rikottaviksi. Miksi? Siksi, että lupaukset kohdistuvat yleensä tulevaisuuteen eikä meillä ole mitään pääsyä sinne juuri nyt.

Jos haluat esimerkiksi pudottaa painoasi, älä missään nimessä ala laihduttaa. Poista sana dieetti sanavarastostasi. Heti! Älä ikinä sano, ettet voi syödä sitä tai tätä tai tuota koska se lihottaa!

Ajatus, että ruoka lihottaisi, on absurdi. Ruoka ei tee mitään. Ruoka on. Ruoka ei ole vihollinen. Se on ystävämme. Ruoan tehtävä on ravita meitä. Se sisältää vitamiineja ja mineraaleja ja proteiineja ja hiilihydraatteja. Lisäksi se maistuu hyvältä. Se tuottaa mielihyvää. Se tuottaa iloa.

Aina kun ryhdyt syömään, pysähdy hetkeksi. Katsele ruokaasi. Lähetä sille rakkautta. Kiitä sitä. Ihaile sitä. Tutki sitä. Antaudu sen ihanuudelle. Ajatella, miten uskomattoman pyöreä munkki! Miten kauniin valkoinen brie-juusto! Miten mehevän ruskea suklaalevy! Miten samettipintainen peruna!

Ruokarukous on erittäin suositeltava rutiini. On todisteita, että ihmiset, jotka siunaavat ruokansa ennen syömistä, eivät liho. Kokeile!

Kun alat syödä, nauti joka palasta. Nauti siitä kuin huomista ei olisi. Keskity jokaiseen suupalaan. Anna sen sulaa suussa.

Vanha Zen-sanonta antaa meille hyvän ohjeen:

Kun kävelet, kävele. Kun syöt, syö.

Tee kaikki mitä teet syömisestä siivoamiseen  ja kävelemisestä kaupassakäymiseen täysillä.

Muista, ettei ruuasta ole puutetta eikä siksi ole mitään syytä ahmia sitä määrättömästi. Saat ruokaa lisää ja aivan niin paljon kuin haluat.

Poista myös sanat ”mahdotonta” ja ”pitäisi” sanavarastostasi.

Hyväksy se, mitä nyt on mutta älä pysy siellä. Kiitä kaikesta hyvästä mutta ilmoita samalla Jumalalle tai Maailmankaikkeudella tai Korkeammalle Tietoisuudellesi tai Oikealle Aivopuoliskollesi, että kaikki ympärilläsi oleva on hyvää ja että olet siitä kiitollinen mutta olet nyt valmis siirtymään seuraavalle tasolle elämässäsi.

Ihmeet ovat vain jonkun toteutuneita unelmia, sanoi Whoopi Goldberg.

Mikä on sinun unelmasi? Älä pihtaa niitä. Me kaikki tarvitsemme sinun unelmiasi. Me haluamme, että ne toteutuvat koska se, mitä unelmoit puuttuu nyt maailmasta ja me haluamme maailman ilman puutteita.

Me haluamme ihmeellisen maailman. Me haluamme maailman, jossa ihmeet toteutuvat. Me odotamme tässä, että sinä ryhdyt hommiin ja toteuttamaan unelmiasi. Hopi hopi!

Okei, tarvitset apua unelmiesi toteuttamiseen? Et tiedä, miten se tapahtuu?

Se tapahtuu ajatuksen voimalla. Ryhdytäänpä nyt ajattelutalkoisiin:

Ajatellaan itsemme terveiksi.

Terveitähän me olemme. Sairaus on vain ohimenevä häiriötila, joka poistuu sitä nopeammin, mitä vähemmän annamme sille huomiotamme.

Vinkki: lakkaa seuraamasta iltalehtien lööppejä. Jos Äkäslompolon kanta-asukkailta on löydetty geenivirhe, joka saattaa aiheuttaa lisääntyneitä suonenvetoja promillessa suomalaisia, niin sinun ei tarvitse tästä asiasta tietää yhtään mitään

Ajatellaan itsemme kauniiksi

Kauneus on katsojan silmässä. Sinun silmässäsi. Jos et pidä itseäsi kauniina, eivät muutkaan pidä.  Minkäänlainen kauneudenhoito ei tuo tähän asiaan   muutosta. Mene heti peilin eteen ja katso itseäsi silmiin niin kauan, että peilikuva hajoaa pikselikentäksi. Sellainenhan sinä olet. Olet energiaa. Olet ammoin sitten sammuneiden tähtien pölyä. Et ole selluliittia, vatsamakkaroita tai silmäpusseja. Hengität samaa happea kuin Jeesus ja Buddha ja kaikki maailman merkkihenkilöt. Miten tällainen henkilö vois olla ruma? Ei mitenkään! Jos pidät itseäsi rumana, pidät meitä kaikkia rumina. Lopeta heti!

Ajatellaan itsemme rakastetuksi

Maailmankaikkeus on ihana paikka. Täällä saa aina sitä, mitä antaa. Jos haluat rakkautta, lähetä rakkautta.  Rakasta rakasta rakasta mutta rakasta ilman       vaatimuksia. Saat rakkautta takaisin vaikka se ei tulisikaan haluamastasi osoitteesta. Rakkaus lisääntyy rakastamalla eikä lopu koskaan. Joten ala rakastaa kuin elämäsi riippuisi siitä – sillä siitähän se juuri riippuu.

Ajatellaan itsemme vauraiksi

Jos haluat vaurastua, ala elää kuin vauraat. Mene Stockmannin Herkkuun ja osta jokin törkeän kallis herkku. Syö se sitten nautiskellen ja nauti     vastalöytyneestä vauraudestasi. Rahavaikeuksista pääsee samalla menetelmällä kuin kaikista vaikeuksista: lakkaamalla ruokkimasta niitä huomiolla.

Opettele ajattelemaan, että elät yltäkylläisyydessä ja kaikkea on kaikille riittävästi. Kun voi luottaa siihen, että tarpeemme tulevat aina täytetyiksi, voi luopua     tarpeesta haalia enemmän kuin tarvitsee. Mutta muista: vauraus ei tarkoita vain rahaa vaan sitä, että voi elää sellaista elämää kuin haluaa ja tehdä asioita,     jotka tekevät onnelliseksi.

Ajatellaan itsemme onnellisiksi

Onneen on monta oikotietä. Ensimmäinen on kiitollisuus. Se nostaa taajuuksiamme hetkessä.

Toinen on myötätunto. Jos on kurja olo, tee pikainen Rakastava Ystävällisyys – meditaatio. Istu hetki silmät kiinni, keskity ja lähetä terveyden, onnen, rakkauden,  vaurauden ja hyvinvoinnin toivomuksia ensin itsellesi, sitten jollekin rakkaalle ihmisellesi, sitten jollekin, jota et juuri tunne ja lopulta koko          ihmiskunnalle.

Muista, ettei onni ole ylös alas hyppimistä vaan tyyneyttä ja mielenrauhaa. Se ole samppanjaa ja korkkareita vaan piimää ja villasukkia.

Ajatellaan itsemme rauhantekijöiksi

Jos haluat maailmaan rauhaa, aloita itsestäsi. Rauhoitu. Lakkaa riitelemästä, provosoitumasta ja roikkumasta muiden ihmisten elämissä. Ala meditoida. Sille ei nyt vaan voi mitään, että meditoiminen on paras keino saada mielensä hallintaan. Kokeile!

Ajatellaan itsemme osaksi maailmankaikkeutta

Kun oivaltaa olevansa osa kaikkeutta, alkaa toimia kaiken puolesta eikä mitään vastaan. Kaikki ihmiset ja koko luomakunta alkaa tuntua liian tärkeältä, jotta     niitä vastaan haluaisi toimia. On esimerkiksi mahdotonta syödä rääkättyjen eläimien lihaa kun tajuaa kuuluvansa samaan luomakuntaan kuin ne.          Luomakuntatoveriensa kiusaaminen on kauheaa ja niiden syöminenon suoranaista kannibalismia! Siitä ei voi seurata mitään hyvää.

Ajatellaan itsemme iloisiksi

Elämän ei tarvitse olla niin hemmetin raskasta, sanoi Tim Ferriss ja on oikeassa. Lakkaa lapioimasta pimeyttä ulos ikkunasta ja sytytä valot. Se on paljon          helpompaa. Mieti, mikä tuottaa sinulle iloa ja tee sitä. Vähitellen ilo alkaa vallata alaa ja pian oletkin iloinen ihminen. Mutta ilo ei ole pysyvä olotila, sitä pitää     ruokkia. Oma kokemukseni on, että tanssiminen tuottaa hetkessä iloa. Samoin nostattavan musiikin kuunteleminen. Kirjoita muistiin kymmenen          kappaletta, joiden kuunteleminen nostattaa. Ankealla hetkellä niitä ei nimittäin tahdo muistaa.

Ajatuksista seuraa uskomuksia ja uskomuksista toimintamalleja ja toimintamalleista muutoksia. Muista, että päässäsi nyt olevat toimintamallit ovat peräisin ajalta ennen kuin täytit 5-vuotta. Olisiko niiden jo aika muuttua?

Kun sinä muutut, muuttuu maailmakin. Kiitos, että haluat muuttua! Maailma tarvitsee sinua.

Nollaus toivottaa sinulle kaikinpuolin hyvää vuotta 2016!