You are currently viewing Anna anteeksi

Anna anteeksi

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blog
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Joulunaika sijoittuu vuoden loppuun ja silloin on hyvä tehdä sisäistä suursiivousta. Onko jokin ihminen, jolle kannat kaunaa? Olisiko nyt hyvä antaa anteeksi?

Miksi antaa anteeksi ihmiselle, joka on aiheuttanut mielipahaa ja jopa kärsimystä? Siksi, että anteeksiantamattomuudesta kärsit lopulta eniten itse. Anteeksiantamattomat asiat jäävät jumittamaan mieleemme ja estävät meitä elämästä vapaana.

Viisaat sanovat, että kostaminen on kuin joisi itse myrkkyä ja toivoisi muiden kuolevan siihen. Anteeksiantamattomuus on pohjimmiltaan kostamista eikä se johda kuin oman mielen myrkyttymiseen.

Anteeksiantaminen ei tarkoita, että pitäisi lähteä kulkemaan ympäriinsä antamaan ihmisille anteeksi. Tämä voisi johtaa kiusallisiin tilanteisiin. Anteeksi voi antaa kotisohvallaan, lähtemättä mihinkään.

Eikö ole ketään, jolle sinun pitäisi antaa anteeksi?

Mietipä, hieman. Maailmassa tapahtuu jatkuvasti asioita, jotka tekevät meidät vihaisiksi. Voit siis antaa anteeksi maailmalle. Järjetöntä? Ei lainkaan. Anteeksiantaminen on teko, joka kohentaa välittömästi mielialaa. Voit tehdä sovinnon maailman kanssa ja sanoa, että vaikka et ymmärräkään miksi näin tapahtui, annat anteeksi sen, että se tapahtui ja teet tapahtuman kanssa rauhan. Lähetä samalla rakkautta tapahtuman mahdollisille uhreille.

Maailman lisäksi on eräs toinenkin henkilö, joka ansaitsee anteeksiantoa. Hän on henkilö, joka ei koskaan onnistu missään tarpeeksi hyvin, joka tekee virheitä ja jolla on taipumusta mokaamiseen.

Sinä.

Nyt on hyvä aika antaa anteeksi tälle elämäsi tärkeimmälle ihmiselle.

Hakeudu johonkin paikkaan, jossa voit olla hetken itseksesi, ilman häiriötä. Laita kännykkä kiinni ja sulje silmäsi. Rentouta koko keho. Hengitä muutaman kerran syvään sisään ja ulos. Sano jokaisella sisäänhengityksellä hiljaa mielessäsi: Rakkautta! Sano jokaisella uloshengityksellä hiljaa mielessäsi: Annan anteeksi!

Ja sitten, anna anteeksiannon virrata. Anna anteeksi kaikelle ja kaikille. Anteeksianto on perimmältään irtipäästämistä. Anna mennä! Anna elämän virrata lävitsesi ja lämmittele anteeksiannon vapauttamassa energiassa.

Päivän kondo: Vaatteiden kondoaminen jatkunee. Käy läpi myös kengät. Kun olet valmis, pussita vaatteet ja kengät muovikasseihin ja vie ne UFFin tai FIDAn laatikkoon. Kiitä itseäsi hyvästä työstä!