You are currently viewing Hiljenny

Hiljenny

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blog
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Hiljaa, hiljaa joulunkellot kajahtaa. Tässähän on tietysti ristiriita. Kellot tuskin voivat ”kajahtaa” kovinkaan hiljaa. Hiljaisuutta ja rauhaa jouluna kuitenkin halajamme. Olosuhteet eivät aina ehkä tarjoa mahdollisuuksia hiljentymiseen, etenkään lapsiperheissä. Mitä tehdä?

Helpottaa kun muistaa, että kannamme hiljaisuutta sisällämme. Hiljaisuuteen pääseminen ei siis edellytä sen kummempia järjestelyjä – ellei sinulla ole pieniä lapsia. Jos näin on, voit ehkä pyytää hieman apua voidaksesi järjestää itsellesi hiljaisia hetkiä.

Mutta on mahdollista hiljentyä vaikka olisit keskellä hulinaakin.

Sulje kuitenkin mobiililaitteesi. Katkaise virtuaalinen yhteys ulkomaailmaan. Laita korviisi korvatulpat. Ne eivät täysin poista taustameteliä mikä on hyväkin asia lapsiperheessä. Ne kuitenkin leikkaavat melulta terävimmän kärjen. Liikennevälineissä matkustaessasi voit käyttää korvakuulokkeita (vaikka kännykkäsi olisi kiinni). Ne suojaavat sinua lähimmäistesi yhteydenotoilta.

Käytä jokainen rauhallinen hetki palataksesi hiljaisuuden paikkaan sisimmässäsi.

Jos mahdollista, käy istumaan ja sulje silmäsi. Kuvittele jokin paikka, johon haluaisit mennä rauhoittumaan. Merenranta, mökkisauna, hiihtolatu, metsä, järvi. Kuvittele itsesi siellä. Eläydy maisemaan ja tunnelmaan, ääniin ja tuoksuihin pienintä yksityiskohtaa myöten. Istu siellä hetki. Lausu sitten hiljaa mielessäsi sanat ”Minulla on rauha” ja paina peukalosi ja etusormesi päät kevyesti yhteen.

Askareittesi keskellä voit aina palauttaa rauhan paikkasi, Rauhalasi, mieleesi. Siellä se on, huolten ja murheiden, kiireiden ja kaaoksen takana. Sinun tarvitsee vain sulkea silmäsi ja painaa sormenpääsi yhteen sinne päästäksesi. Sinulla on rauha. Aina.