You are currently viewing Ihmettele

Ihmettele

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blog
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa.

Lukiessasi tätä sydämesi on sykkinyt, keuhkosi ovat vetäneet ilmaa, veresi on kiertänyt, solusi ovat uudistuneet. Jo tämä on aivan ihmeellistä, mutta se, miten aivosi toimivat on ihmeiden ihme. Se harmaa saksanpähkinän muotoinen limainen möhkäle päässäsi on tietoinen itsestään. Se ajattelee. Se tuntee. Se toimii. Ja kaikki tämä vain pienen pienten hermosolujen ansiosta.

Olet todellinen ihmepakkaus! Lisäksi maailmanhistoriassa ei ole koskaan ollut, ei ole, eikä tule olemaan ketään sellaista kuin sinä.

Vietä tämä päivä ihmettelyn vallassa. Käy lukemassa päivän 2. teksti joka käsittelee aloittelijan mieltä. Ryhdy sitten aloittelijan mielellä ihmettelemään ensin itseäsi ja sitten muita. Muuthan ovat aivan yhtä ihmeellisiä kuin sinä.

Etsi kumppanistasi tai työtoveristasi tai tutusta kaupan kassasta viisi asiaa, joita et ole ennen huomannut. Tämä on psykologi Ellen Langerin vinkki. Hän on tullut tunnetuksi mindfulnessin äitinä. Älä ota mitään itsestäänselvyytenä. Vaikka olisit tuntenut kumppanisi 45 vuotta, et silti tunne häntä täysin. Ethän tunne itseäsikään!

Näemme ympäristöstämme vain noin 2,5 prosenttia. Tämä tarkoittaa, että suurin osa ympärillämme tapahtuvista asioista jää meiltä huomaamatta. Niiden joukossa saattaa olla sellaista, joka muuttaisi elämämme.

Tarkkaillaan ja ihmetellään. Ja muistetaan edelleen olla kiitollisia. Kaikesta.

Päivän kondo: Paperiurakka jatkunee vielä. Heitä pois myös vanhat joulu-, pääsiäis-, syntymäpäiväkortit. Lähetä niiden lähettäjille rakkaudellisia ajatuksia. Kortit ovat vain pahvinpaloja etkä tee niillä mitään.