You are currently viewing Kaunistu

Kaunistu

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blog
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Meistä monet etsivät maailmassa kauneutta kuin suurta aarretta. Haluamme itse olla kauniita ja haluamme muidenkin olevan kauniita. Asetamme kauneudelle kriteerejä ja ahdistumme, jos emme täytä niitä. Mistä nämä kriteerit tulevat?

On selvää, että kaikki ihmiset ovat syntymäkauniita. Rumaksi ihmisen tekevät vain rumat ajatukset. Erityisen ruma ajatus on pitää itseään rumana.

Hyvin kauniina yleisesti pidetyt ihmiset ovat usein kaikkein epävarmimpia ulkonäöstään. Selfieitä jatkuvasti julkaisevat julkkikset ovat ehkä tällaisia. Heillä on (yleisesti ihailtua) ulkonäköä ja vielä jopa rahaa kohentaa sitä. Mutta tämä ei riitä ihmiselle, jota katsoo peilistä ruma naama. Esimerkkejä tästä on lukuisia.

Onneksi meillä kaikilla on helppo, halpa ja aina käytettävissä oleva keino kaunistua.

Tarvitaan vain peili. Mennään peilin eteen ja katsotaan itseämme silmiin. Sanotaan vaikka että ”oletpa sinä kaunis”. Toistellaan tätä kunnes pyörryttää.

Kokeillaan samaa menetelmää muihinkin ihmisiin. Katsotaan ihmisiä silmiin. Sanotaan, että jos katsoo toista silmiin minuutin, näkee hänen sieluunsa. Jos katsoo neljä minuuttia, rakastuu. Minuutti on pitkä aika. Neljä minuuttia on tolkuttoman pitkä aika. Sinä aikana katseen kohteena oleva ihminen ehtii muuttua pikselikentäksi. Hänen ääriviivansa hajoavat. Hänestä tulee hahmoton.

Juuri se on tarkoituskin.

Jos pystyisimme näkemään itsemme ja muut sellaisina kuin todella olemme, maailma olisi ihana paikka.

Se olisi täynnä kauniita ihmisiä. Muunlaisia ei nimittäin olekaan. Maailmassa olisi myös paljon enemmän onnellisia parisuhteita. Ihmiset eivät etsisi kumppania minkään yleisesti hyväksytyn kauneusihanteen ohjaamana vaan antaisivat mahdollisuuden niillekin, jotka eivät heti vie jalkoja alta. Kuinka monta hyvää kumppaniehdokasta jääkään arvioimatta vain siksi, että roikumme jossain epärealistista ihanteissamme.

Kun sanon, että olet kaunis, en puhu pehmeitä. Tarkoitan sitä. Olen nimittäin päättänyt, että maailmassa on vain kauniita ihmisiä. Olen poistanut sanan ”ruma” sanavarastostani. Mitä sellaisella sanalla tekee? Mihin sitä tarvitaan?

Kun alat ajatella itseäsi kauniina, kaikki muutkin kaunistuvat. Maailma kaunistuu. Kauneus on aivan kirjaimellisesti katsojan silmässä.