You are currently viewing Kiitä

Kiitä

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blog
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Joskus mättää kaikki ja silloin on hyvä muistaa, että meillä on aina käytössämme mielentilan pikakohentaja, johon voimme turvautua milloin tahansa, missä tahansa ja oli tilanne aivan mikä tahansa. Sen voi tiivistää yhteen lyhyeen sanaan, jolla on maailmoja mullistava voima:

Kiitos.

Mistä pitäisi kiittää kun ei ole mitään kiitettävää?

Hm. Taisit juuri lukea nämä sanat tästä joulukalenterista. Sinulla on siis silmät. Jotka näkevät. Jos joku muu luki nämä sanat sinulle, vieressäsi on henkilö, joka ne luki. Et siis ole yksin. Nyt. Vaikka tuntisit itsesi kuinka yksinäiseksi.

Mene vaikka keittiöösi ja katsele ympärillesi. Sinulla on luultavasti jääkaappi. Se pitää ruuat sopivan viileinä. Ehkä siellä on jotain syötävääkin? Sinulla on ehkä kahvinkeitin joka keittää aamuisin kahvit. Ah! Mikä ihana tunne kulauttaa päivän ensimmäinen kahvikupillinen

Käytä tämä päivä siihen, että kiität kaikesta, aamusta iltaan. Aloita siitä, mitä näet ympärilläsi. Kiitä aivan kaikesta eteesitulevasta. Kiitä koirankakkakasoista, roskista, metrovaunuista, loisteputkista, vastaantulevista ihmisistä, räntäsateesta. Opettele katselemaan kaikkea kiitollisuuden näkökulmasta, aivan kuin jokainen elämäsi hetki olisi lahja. Ja sitähän se on. Mikä parasta, tätä lahjaa saat lisää joka hetki, elämäsi loppuun asti.

Kiitollisuus on tietoisuuden korkein aste, sanovat joogit. Psykologit taas kehottavat kovia kokeneita ihmisiä pitämään kiitollisuuspäiväkirjoja, koska kiitollisuus todistetusti auttaa selviämään suurin piirtein mistä tahansa.

Kiitollisuus lisää resilienssiä. Resilientti ihminen jaksaa mennä eteenpäin suurtenkin vastoinkäymisten kohdatessa koska hän jaksaa pitää huomionsa isossa kuvassa. Hän tietää että on iso kuva. Maailma ei ole koskaan täysin hyvä tai täysin paha, siellä on hyvää ja pahaa. Jos sitkeästi pitää huomionsa hyvässä, sitä hyvää tuntuu tulevan lisää. Se on elämän outo laki.

Vietä siis tämä päivä kiittäen, aamusta iltaan. Aina kun synkkyys hiipii mieleen, vastaa siihen keksimällä jokin kiitollisuuden aihe.

Illalla ennen nukkumaanmenoa vietä hetki kiittäen kaikesta siitä, mikä on päivän aikana tuottanut sinulle iloa. Vaikka se olisi pienikin asia.

Päivän kondo: Paperit. Tämä on hirveää. Papereiden ja kirjoituspöydän laatikkoihin jääneen sälän läpikäyminen on kammottava urakka. Mutta siitäkin selviää määrätietoisuudella ja luonteenlujuudella. Heitä surutta kaikki joko paperikierrätykseen tai roskiin. Ei, kuivuneilla tusseilla ja kuulakärkikynillä ei tee yhtään mitään! Toistele mantraa ”pois pois pois”. Anna mennä! Olet sankari! Sinulla on supervoimia. Pystyt tähän kyllä. Voit ottaa lapset avuksi ja pyytää heitä valikoimaan kynien joukosta kelvolliset. Muut heitetään roskiin.