You are currently viewing Kondoa

Kondoa

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blog
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Siivoa komero, jos aiot viettää siellä joulusi, sanovat Martat. Tämä vapahtava ajatus on ollut monelle meistä yhtä tervetullut kuin äidin halaus.

Tässä sinänsä ihanassa ajatuksessa on vain se ongelma, että me emme vain vietä komeroissamme joulua, vaan elämme niissä jatkuvasti. Se miten teemme jotain, kertoo siitä, miten teemme kaiken. Komeromme olemme me. Me olemme komeromme.

Mitä siis tehdä?

 Ehdotan sinulle siivoamisen sijaan nyt niin muodikasta ”kondoamista”. Se tarkoittaa kansainväliseksi ilmiöksi nousseen japanilaisen järjestelykonsultin Marie Kondon neuvojen noudattamista.

Marie kehottaa meitä päästämään irti turhasta tavarasta ja säilyttämään vain sen, mikä ”puhuttelee sydäntämme”. Kaikki muu saa mennä. ”Kun järjestät kotisi, saat asiasi ja jopa menneisyytesi järjestykseen. Lopputulos on, että näet selvästi mitä tarvitset elämässäsi ja mitä et”.

Näin se tapahtuu:

Hanki mustia jätesäkkejä ja maalarinteippiä. Varaa yksi säkki roskille ja kirjoita siihen maalarinteipillä ROSKIIN. Kirjoita toiseen KIRPPUTORILLE. Kirjoita kolmanteen UFFIIN. Nimikoi tarpeen mukaan lisää jätesäkkejä

Varaa kondoamiseen tunti päivässä. Toimi määrätietoisesti ja keskittyneesti. Kun tunti on ohi, lopeta. Nosta jalat pöydälle ja juo glögiä. Tai vaikka piimää. Kiitä itseäsi. Olet sankari! Jos olet virtauksessa ja haluat jatkaa (niinkin voi käydä kun pääset vauhtiin), anna mennä. Mutta lopeta heti kun alkaa tökkiä.

Käy seuraavien päivien aikana läpi koko kotisi irtaimisto, huone huoneelta, kaappi kaapilta.

Turha tavara ja sotku pitävät sinut jumissa ja estävät energiaa virtaamasta paitsi kodissasi, myös elämässäsi. Feng shui ei ole pelkkää taikauskoa vaan ikivanhan kokemuksen vahvistamaa tietoa. Sen taustalla on ensinnäkin se tosiasia, että omistaminen ei ole oikotie onneen. Tavara ei tee onnelliseksi. Perintöposliinit eivät tuo takaisin niitä, jotka astioita ovat joskus käyttäneet. Tunnesyistä voit haluta säilyttää jonkun muiston mutta ei ole mitään syytä täyttää kellariaan tavaralla, jota ei koskaan käytä.

Sitä paitsi: tyhjät kaapit ovat vaurastumismagneetteja. Maailmankaikkeudessa tyhjyys aina täyttyy. Turhan roinan sijaan voit nyt vetää puoleesi sitä, mitä todella haluat. Teet tilaa uudelle. Se ei ole välttämättä tavaraa vaan jotain aivan muuta. Juuri sitä, mitä olet aina halunnut.

Joten anna menneisyyden mennä ja ota tulevaisuus vastaan. Olkoon tämä joulu uuden alku. Muista: tämän joulun päähenkilö olet sinä.

Tee pieni tyhjennysharjoitus päästäksesi oikeaan vireeseen:

Istu hetki hiljaa, silmät suljettuina. Hengitä muutaman kerran sisään ja ulos. Rentoudu. Toistele tätä Louise L. Hayn voimalausetta kuin mantraa, kolme kertaa, hiljaa itseksesi:

Olen valmis päästämään irti. Annan mennä ja päästän irti. Päästän irti huolistani. Päästän irti surustani. Päästän irti syyllisyydestäni. Päästän irti vihaisuudestani. Päästän irti ja saan rauhan. Teen rauhan itseni ja maailman kanssa. Kaikki on hyvin.

Voit toistella voimalauseitta myös kondotessasi. Päästäessäsi irti tavarasta, päästät irti vanhoista käsityksistäsi, uskomuksistasi ja rajoittavista ajatuksistasi. Energia alkaa virrata ja asiat tulevat mahdollisiksi.

Käy siis tänään hankkimassa jätesäkit ja kerää rohkeutta. Huomenna se alkaa!