You are currently viewing Lahjoita

Lahjoita

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blog
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Lahjojen hankkimisen suhteen voisi ehkä harjoittaa hieman harkintaa. Voisiko koko perinteestä luopua? Jos perheessä on lapsia, on luopuminen tietysti vaikeaa. Entä jos keskittyisi ostamaan lahjat vain omille lapsilleen ja ostaisi sellaista, mitä he muutenkin tarvitsisivat?

Voisiko tehdä yhteisen päätöksen perheesi kanssa, että jokainen ostaa vain yhden lahjan. Voitte vaikka arpoa kenelle kukin lahjansa antaa. Näin kaikki saavat lahjan, ja lahjojen avaaminen säilyy hauskana ohjelmanumerona. Yhden lahjan ostamisesta selviää kuka tahansa.

Vältä isoja ostoskeskuksia ja tavarataloja joulun alla. Suunnista reilunkaupan putiikkeihin ja käsityöläisten kauppoihin.Näissä paikoissa on tunnelmaa eikä niissä yleensä ole ruuhkia. Shoppaile aineettomia lahjoja, kuten verkkokursseja, e-kirjoja ja teatterillippuja.

Ja jos taloudellinen tilanne ei mahdollista minkäänlaista lahjarallia niin onneksi olkoon! Kerro tilanne rehellisesti ja lähetä lahjojen sijaan lähimmäisillesi kauniita ajatuksia. Sulje hetkeksi silmäsi ja keskity ajattelemaan jotakin rakasta henkilöä. Sano hänelle hiljaa mielessäsi:

Lähetän sinulle rauhaa
Lähetän sinulle rakkautta
Lähetän sinulle onnea
Lähetän sinulle terveyttä.

Tämä on buddhalainen Metta eli Rakastava Ystävällisyys –meditaatio pähkinänkuoressa.

Muista – ostettu rakkaus vain masentaa/ hellyyttä rahalla ei saa. Eli mieti hieman lahjanantamisen motiivejasi. Ne, jotka rakastavat sinua, eivät tarvitse lahjoja sen vastineeksi ja ne jotka eivät, heitä et saa rakastamaan itseäsi annoit mitä tahansa.

Päivän kondo: Keittiössä on varmasti vielä turhaa tavaraa. Onko jääkaappi ja pakastin siivottu? Maustehyllystä poistettu väljähtyneet mausteet? Astioista karsittu kaikki, jotka eivät ilahduta? Kuinka monta puulastaa ja –kauhaa oikeasti tarvitset? Pois pois pois!