You are currently viewing Nami ja yök

Nami ja yök

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blog
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Kun suunnistaa missä tahansa elämänsä käänteessä, Nam ja Yök –menetelmä on toimiva kompassi.

Menetelmä perustuu siihen, että meillä on sisäinen ohjaussysteemi, joka välittömästi tietää, onko jokin asia meille hyvä vai huono. Saamme tiedon siitä tunteina ja tuntemuksina. Nami tuntuu hyvältä, helpolta, luonnolliselta ja mukavalta. Yök tökkii vastaan, aiheuttaa vatsanväänteitä ja hermostuneisuutta. Nami energisoi. Yök uuvuttaa.

Jouluaikana jos milloin kannattaa tähän sisäiseen kompassiinsa luottaa. Jos lahjaralli täpötäydessä tavaratalossa aiheuttaa yök-reaktion, kierrä paikka kaukaa. Herkille ihmisille voisi olla muutenkin hyväksi karttaa ostoskeskuksia joulukuun aikana. Voisi ehkä hakeutua pienempiin kauppoihin ostoksille, jos ylipäänsä jotain on ostettava. Jos ostaminen ylipäänsä tökkii, sen voi ehkä vähentää minimiin.

Jos joulusta, tästä kaamoksen katkaisevasta valokarnevaalista, haluaa nauttia, olisi siitä keskityttävä nauttimaan. Yök-reaktion laukaisevista asioista voisi ehkä luopua ja lisätä Namia.

Mieti hetki, mitkä asiat ovat namia ja mitkä yökkiä. Tee niistä lista. Keskity navigoimaan namin perässä. Saattaa olla, että huomaat yök-asioista luopumisen olevan aivan mahdollista, jopa helppoa. Anna mennä! Ei sinua kukaan arvostele. Mitään hirveää ei tapahdu vaikka jättäisit jotain tekemättä. Vaikka koko joulu jäisi väliin, siitäkin selvittäisiin. Miksi ihmeessä siitä pitäisi tehdä niin suuri numero?

Paras tapa päästä orjuuttavista perinteistä on luoda uusia. Luo niitä nami mielessäsi. Ajattele ennen kaikkea itseäsi koska olet täällä planeetalla ensisijaisesti elämässä hyvän elämän. Et voi elää toisten elämää etkä tehdä toisia onnelliseksi. Jokaisen on tehtävä se itse. Mutta elämän mysteeri on, että kun onnellistuu itse, se leviää ympäristöön ilman, että asialle tarvitsee tehdä mitään.

Niin se joulumieli leviää eikä siihen liity stressiä lainkaan.

Päivän kondo: Tänään on liinavaatteiden ja pyyhkeiden vuoro. Kierrätykseen kaikki sellainen, jonka näkeminen ei ilahduta. Mieti, montako pyyhettä oikeasti tarvitset? Tyyne-tädin käsinvirkkaamilla pitseillä koristelluista lakanoista voi olla vaikea luopua. Voisitko jakaa näitä muistoja sukulaisillesi? Tai saattaa ne jonkun tuntemattoman iloksi viemällä ne kirpputorille. Säilytä yksi perintölakana. Se riittää.