You are currently viewing Rakasta

Rakasta

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blog
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Rakkaus puhaltaa mistä hän tahtoo, sinä kuulet hänen humunsa, mutta etpä tiedä kusta hän tulee ja kuhunka hän menee.

Näin pohdiskelee seitsemän veljeksen Aapo. Rakastaminen tuntuu helpolta silloin, kun saa vastarakkautta. Silloin se käy kuin itsestään. Mutta entä jos rakkaus on yksipuolista? Jos rakastettu jättää? Jos kukaan ei rakasta?

Yksipuolisen rakkauden vallatessa auttaa näkökulman muutos. Mitä rakkaus on? Se ei ole niinkään tunne joka ”puhaltaa mistä hän tahtoo” vaan voima. Rakkaus on energiaa. Rakkaus on läsnä aina siellä, missä tapahtuu hyviä asioita. Rakkaus saa ihmiset tekemään ihmetekoja. Se saa aivan tavalliset ihmiset suojelemaan toisiaan hädän hetkellä oman henkensä kaupalla, kuten hiljattain Pariisin verilöylyssä. Juuri tässä, rakkaudessa, on ihmiskunnan toivo.

Rakkaus saa ihmiset hulluuden partaalle.

Rakkaus saattaa johtaa epätoivoon mutta ihmeellistä kyllä, se on myös paras keino nousta epätoivosta. Totuuden nimessä on sanottava, ettei rakkaus koskaan ole epätoivon syy vaan se, että haluamme omistaa rakastamamme ihmisen. Sehän ei koskaan onnistu, ei edes vakiintuneessa parisuhteessa. Ei edes lastemme suhteen. Emme koskaan omista ketään muuta kuin itsemme emmekä me tarkkaan ottaen omista edes itseämme.

Jos elämässäsi on joku, joka aiheuttaa sinulle sydänsuruja, ota iloiten vastaan tämä arvokas tilaisuus opetella varauksetonta ja ehdotonta rakkautta. Itke jos itkettää mutta iloitse siitä, että elämässäsi on joku, jota kohtaan tunnet suuria tunteita. Vastarakkauden puute ei suinkaan vähennä näiden tunteiden arvoa. Päinvastoin. Jos kykenet rakastamaan ilman takeita vastarakkaudesta, olet kerta kaikkiaan ihana ihminen. Jos sinunlaisiasi olisi enemmän, maailmakin olisi ihan paikka.

Anna siis rakkauden parantaa särkynyt sydämesi. Mitä enemmän sattuu, sitä enemmän rakasta. Vakuutan, että tämä on toimiva keino aivan kaikkiin tilanteisiin.

Rakkauden tunteeseen vajoaminen tuntuu ihmeelliseltä. Se saa koko maailman säteilemään. Keskity siis rakkauteen. Antaudu sille. Synnyit tähän maailmaan rakkaus rinnassasi ja vaikka Siperia myöhemmin opetti sinut uusille tavoille, rakkaus on sinussa edelleen. Löydä se. Vaali sitä. Käytä sitä.

Muista myös, ettei ihmisiä pohjimmiltaan erota oikeastaan mikään. Kun opit katselemaan maailmaa yhteyden näkökulmasta, se muuttuu paljon kauniimmaksi. Sinä voit paremmin. Ja särkyneen sydämesi haavat paranevat eikä siihen tarvita ketään toista. Tai oikeastaan siihen tarvitaan koko maailman ihmiset. Ei ketään erityistä. Koska olemme kaikki erityisiä.

Päivän kondo: Voit vielä tänään kondota jos se on tarpeen mutta sitten lopetat. Palkitse itsesi hyvästä työstä. Sinä pystyit siihen! Olet sankari!