You are currently viewing Rauhoitu

Rauhoitu

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blog
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Maailmassa on viime aikoina ollut rauhatonta. Voimattomuuden ja epätoivon keskellä on välttämätöntä muistaa jälleen kerran Laotsen viisaat sanat:

Jotta maailmassa olisi rauha, tulee kansoilla olla rauha.
Jotta kansoilla olisi rauha, tulee kaupungeissa olla rauha.
Jotta kaupungeissa olisi rauha, tulee naapurien välillä olla rauha.
Jotta naapurien välillä olisi rauha, tulee kodeissa olla rauha.
Jotta kodeissa olisi rauha, tulee sydämessä olla rauha.

Voit osallistua maailmanrauhan rakentamiseen pitämällä huolta omasta rauhastasi. Kaikki lähtee aina meistä itsestämme. Kun me rauhoitumme, levitämme rauhaa ympärillemme kuin veteen putoava kivi, jonka ympärille leviää renkaita veden pinnalla. Kun näitä kiviä putoaa tarpeeksi paljon, koko järvi on täyttyy lopulta renkaista.

Miten rauhoittua kun on rauhatonta? Se ei ole kovinkaan vaikeaa. Tulee vain muistaa, että kannamme sisäisen rauhan paikkaa aina sisällämme ja voimme mennä sinne koska tahansa, vaikka postin jouluruuhkajonossa tai jonottaessamme supermarketin kassalle.

Rauhattoman olon vallatessa tee tämä:

Vedä muutama syvä sisään- ja vielä pidempi uloshengitys. Jos pystyt, sulje silmäsi. Jos et, kohdista katseesi johonkin paikkaan ja lukitse se siihen hetkeksi. Rentouta koko kehosi. Kuuntele hengitystäsi. Keskity siihen, mitä kehossasi tapahtuu. Anna kaikkien ajatusten, tunteiden ja tuntemusten nousta pintaan. Ota elämä vastaan tässä ja nyt, sitä arvostelematta ja arvioimatta. Pidä huomiosi sisimmässäsi. Anna ulkomaailman olla ja mennä menojaan. Pysy sinä kotonasi.

Muista, ettei sinun ole pakko reagoida mihinkään. Asioiden voi antaa vain tapahtua eikä kaikkeen tarvitse ottaa kantaa.

Jos täysi paniikki iskee päälle, kokeile tätä Esther Hicksin ”tarkennuspyörä” (Focus Wheel) –tekniikkaa. Aloita näin:

Mieti, mikä sinua juuri nyt eniten pelottaa/ surettaa/ ahdistaa/ hermostuttaa. Esim. ”En millään ehdi tehdä Sirkka-tädin legendaarista hedelmäkakkua ajoissa jotta se ehtisi vetäytyä ennen jouluaattoa.”

Aloita sitten pyörittäminen. Lietso itsesi positiiviseen vimmaan toistamalla kiihkeästi ja päättäväisesti seuraavanlaista ajatusketjua:

Minulla on kaikki aika mitä tarvitsen. Ihmiset tekevät joulukakkuja joka päivä. Joulukakussa ei ole mitään ihmeellistä. Sellainen syntyy kädenkäänteessä. Maailmassa tehdään miljoonia joulukakkuja. Minä ehdin mitä tahansa. Olen aina ehtinyt tehdä juuri ne asiat, jotka tein eikä minun tarvitse ehtiä muuta kuin mitä ehdin. Joulukakun tekeminen on hauskaa. Juuri nyt se on ainoa asia jonka haluan tehdä. Olen niin onnellinen, että voin tehdä sen nyt. Jne jne.

Päivän kondo: Kirjat ja lehdet. Vanhat CD:t. Kasetit. Surutta pois kaikki sellainen, jolla ei tee mitään. Vanhat kuvalehdet kuuluvat tähän osastoon. Voi olla että kirjojen läpikäyminen veisi näin joulun alla liikaa aikaa, joten tässä voit hieman lintsata. Kertakäyttöpokkareista voit ehkä kuitenkin luopua.