You are currently viewing Viisi henkevää tapaa suhtautua Yhdysvaltain uuteen presidenttiin

Viisi henkevää tapaa suhtautua Yhdysvaltain uuteen presidenttiin

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blog
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Keskiviikkoaamuna 9.11. heräsimme maailmassa, jossa mahdoton oli tullut mahdolliseksi. Yhdysvaltain presidentiksi on valittu suurisuinen, arvaamaton ja huonostikäyttäytyvä oranssinvärinen miljardööri, jolla ei ole kokemusta politiikasta, asevoimista tai yhteiskunnallisista asioista. Monet ovat peloissaan. Useat suruissaan. Jotkut jopa täydessä paniikissa.

Olimmeko joutuneet rinnakkaistodellisuuteen? Oliko meistä tullut osa South Park piirrossarjaa (jossa Trumpin valinta ennustettiin)?

Trump on meille kaikille täysi arvoitus. Mitä hänestä oikein ajattelisimme?

Koska emme tiedä hänestä muuta kuin hänen vaalikampanjansa aikana esittämänsä mahtipontiset, poukkoilevat ja kansan syviä rivejä kosiskelevat puheensa, meillä on kiusaus spekuloida. Tätä tapahtuu nyt sosiaalisessa mediassa ja tiedotusvälineissä.

Miten tilanteeseen tulisi suhtautua?

Tässä viisi henkevää näkökulmaa:

1.Trump on guru!

Blogissaan Behold Donald Trump, amerikkalainen henkinen opettaja Patricia Pearce avaa herra Trumpiin kiinnostavan näkökulman: mitä tästä miehestä ikinä sanotaankaan, se ainakin voidaan sanoa, että hänellä on valtava Ego. Juuri tässä, Trumpin kaikkein huonoimmassa puolessa, piilee Patricia Pearcen mukaan hänen suurin lahjansa meille.

Trump tarjoilee meille eturivin paikan näytelmään, jossa pääosaa esittävät meidän Egomme.

Yhdysvaltain uusi presidentti on eräänlainen Super-Ego. Kaikki mitä hän sanoo ja tekee, on egoilua moninkertaistettuna. Hän uskoo, että ihmisarvomme riippuu siitä, mitä omistamme, miten paljon meillä on rahaa, vaikutusvaltaa, kuinka kuuluisia olemme ja miten hyvin pystymme hallitsemaan muita. Hän haluaa huomiota ja pitää itseänsä muita parempana.

Kun katselemme Donald Trumpia, katselemme samalla omaa Egoamme ikään kuin suurennuslasin läpi.

Kysymys on, haluammeko Donald Trumpin (Egomme) omaan valkoiseen taloomme (tietoisuuteemme)?

Voisimmeko olla Trumpille kiitollisia siitä, että hän on avannut silmämme näkemään sen, millaisia mustia virtoja meidänkin sisimmässämme liikkuu? Ja siten kannustanut meitä muuttumaan paremmiksi ihmisiksi?

2.Trump parantaa haavoja

Trumpin valinta ei olisi ollut mahdollista ilman syvää tyytymättömyyttä nykyiseen tilanteeseen. Paineen oli pakko purkautua. Nyt se purkautui. Ja kun se purkautui, paraneminen voi alkaa. Neljän vuoden kuluttua valitaan uusi presidentti, joka saattaa olla paras ikinä.

3.Asiat menevät aina todella huonosti ennen kuin ne alkavat mennä paremmin

Intialaisen Vishnu Purana– filosofian mukaan maailmanhistoria on pimeyden ja valon aikakausien vaihtelua. Monien mielestä ihmiskunta on nyt erityisen pimeässä vaiheessa. Pimeys on seurausta siitä, että olemme kadottaneet yhteyden siihen mitä jotkut kutsuvat sieluksi ja toiset korkeammaksi tietoisuudeksi. Emme tiedä keitä oikeasti olemme ja mitä todella haluamme.

Heiluri näyttäisi nyt heilahtaneen toiseen äärilaitaansa mutta hyvä uutinen on, että sieltä on vain yksi suunta: valoa kohti. Tästä suunnanmuutoksesta onkin paljon merkkejä. Muinaiset viisaudet ovat alkaneet kiinnostaa. Yhä useampi halajaa pois oravanpyörästä. Ihmiset ovat alkaneet etsiytyä rauhaan ja hiljaisuuteen. Muutos voi olla hidas mutta jos saamme Egomme kuriin (ja tässähän Donald meitä auttaa), se tapahtuu vähitellen.

4.Trump on hyvä kohde harjoitella lähimmäisenrakkautta

Meidän on helppoa osoittaa myötätuntoa vähäosaisille, kärsiville ja syyttömille olosuhteiden uhreille. Mutta se ei riitä. Meidän olisi osoitettava sitä kaikille, ilman mitään poikkeuksia. Trumpin kaltaisen ihminen hyväksyminen, rakastaminen ja tukeminen voi tuntua yhtä vaikealta kuin haisevan ja umpimädän kiinalaisen tuhatvuotisen kananmunan syöminen, mutta jos haluamme maailmasta paremman paikan, meidän on suljettava koko maailma sydämeemme.

Myös Donald Trump. Hän jos kuka tarvitsee nyt tukeamme selvitäkseen vaativasta tehtävästään ja tehdäkseen maailmasta paremman paikan. Hänellähän on siihen nyt ns. miljoonan dollarin paikka.

5.Nyt on hyvä tilaisuus kohdistaa katse sisäänpäin

 Juuri nyt tiedotusvälineet ja sosiaalinen media ovat repeämispisteessä. Huhumyllyt ja spekulaatiot pyörivät villeinä. Siksi juuri nyt on hyvä hetki vetäytyä syrjään. Suosittelen määräaikaista uutispaastoa. Esimerkiksi viikko olisi oikein hyvä.

Meitä ei juuri nyt tarvita kollektiivisissa kauhistelutalkoissa. Voimme pistää TV:n, tietokoneen ja sanomalehdet kiinni. Voimme rauhoittua. Voimme pitää huolta itsestämme ja tärkeistä ihmisistämme.

Mitään pahaa ei tapahdu, vaikka emme vähään aikaan seuraisi tilanteiden kehittymistä. Ne kyllä siellä kehittyvät ilman meitäkin.

Maailmanrauha alkaa aina ihmisen sisäisestä rauhasta. Rauhoitutaan siis. Ehkä siitä tulee meille tapa? Ehkä vähitellen vapaudumme tarpeesta esittää mielipiteitä, olla oikeassa, etsiä syyllisiä ja hankkia itsellemme vihollisia? Ehkä tämä rauhoittumisen aalto leviää vähitellen koko maailmaan? Ehkä maailmasta lopultakin tulee parempi paikka.

Ja jos niin käy, voimme kiittää siitä Yhdysvaltain 45. presidenttiä Donald Trumpia.